On tärkeää tietää miten lävistyksiä huolletaan ja puhdistetaan, jos harkitset sellaisen hankkimista. Jos et huolehdi siitä, infektio voi muodostua helposti.

Ensimmäinen ja tärkein asia, joka sinun on tiedettävä on että et koskaan saa koskea uuteen lävistykseen likaisilla käsillä. Korun tai ihon alueen koskettaminen likaisilla käsillä johtaa helposti tulehdukseen.

On tavallista että lävistykset käyttäytyvät sinua häiritsevästi. Mutta ei, tässä on jotain yleisiä ja vaarattomia asioita joita voi tapahtua.

Suolaliuos kotona

Voit helposti tehdä oma suolaliuos keittämällä 2 dl vettä ja ¼ tsk merisuolaa. Keitä liuosta kunnes suolakiteet ovat liuenneet veteen. Varmista että liuos ei ole liian kuuma käytön aikana. Liian kuuma liuos voi vahingoittaa.

Apteekissa on myös mahdollisuus ostaa valmis suolaliuos. Voit myös käyttää esimerkiksi septidiniä. Mitä sinun si saisi tehdä on käyttää puhdasta alkoholia, kuten neoamiseptiä. Se pidentää paranemisprosessia, koska se tuhoaa kudoksen.

Paranemis aika vaihtelee sijainnin mukana

Korva & Kasvo

Rusto: 3-9 kuukautta
Korvalehti: 4-8 viikkoa
Kulmakarvat: 6-8 viikkoa
Nenä: 3-4 kuukautta


- Puhdista levästys 2-3 kertaa päivässä. Ole varovainen kun harjaat hiukset ja kun pukeudut. Varo repeytymästä korua kuin olet aktiivinen tai käytät kuulokkeet.

- Vältä meikkiä ja hiustuotteet, varmista myös että saat pois kaikkee shampoota kuin olet suihkussa.

- Vaihda tyynyliina usein pitäen sen mahdollisimman puhtaana.


Huuli & Kieli

Huuli: 6-8 viikkoa
Kieli: 4-8 viikkoa


Jos olet tehnyt kielilävistyksen on erittäin yleistä että kieli turpoaa. Juo kylmää vettä ja syö kylmää nestemäistä ruokaa. Voit aloittaa syömisen normaalisti kun turvotus on laantunut.

- Pidättäydy alkoholista ja tupakasta.

- Huuhtele suusi alkoholittomalla suuvedellä päivittäin.


Keho

Napa: 6-9 kuukautta
Nännit: naiset 6-9 kuukautta, miehet 3-4 kuukautta


- Puhdista lävistys jälkihoito ratkaisu 2-3 kertaa päivässä. 

- Välätä tiukkoja housuja ja housuja joissa on tiukka vyötärö

- Käytä löysää villapaitaa kuin nukut. Älä käytä liian tiukkoja rintaliivejä. Bralette olisi sopiva kunhan korun ympärille ei voi kietoa lankoja, kuten kärki

- Älä peitä lävistystä esm laastarilla, se voi aiheuttaa tulehduksen.